Πέθανε ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

Μια σημαντική προσωπικότητα του χώρου των ελληνικών εκδόσεων, που συνδέθηκε άρρηκτα με το ποιοτικό παιδικό βιβλίο, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Άνθρωπος καλλιεργημένος, με βαθιά αγάπη για το βιβλίο αλλά και τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, κατάφερε να πρωτοπορήσει στο χώρο του και να κερδίσει την εκτίμηση του εκδοτικού κόσμου με το ήθος και την ποιότητά του.

Λιλικα2_2
Οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή παιδικά βιβλία

Προερχόμενος από οικογένεια βιβλιοπωλών, ξεκίνησε να εκδίδει βιβλία το 1953 μαζί με τον πατέρα του. Τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος» κατάφεραν, μέσα σε μια δεκαετία, να μπουν σε κάθε ελληνικό σπίτι, να συντροφεύουν και να επιμορφώνουν χιλιάδες παιδιά.

Οι τίτλοι των βιβλίων που εκδόθηκαν παρέμεναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για πάνω από μισό αιώνα! Μεταξύ αυτών και οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που συνεχίζουν να εκδίδονται μέχρι σήμερα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΘΑΝΕ, ΕΚΔΟΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!