πέθανε-ο-δημοσιογράφος-γιάννης-τριαν-648306
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.06.2019 | 15:07

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου -Ήταν μόλις 50 ετών

Σε ηλικία 50 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ξαφνικά, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», πραγματοποιώντας δεκάδες συνεντεύξεις με ξεχωριστά πρόσωπα και διεθνείς προσωπικότητες. Αρκετές από τις συνεντεύξεις του στη στήλη που διατηρούσε στην Ελευθεροτυπία με τίτλο «Σημείο Συνάντησης» είτε αποδείχτηκαν μετά από χρόνια προφητικές, είτε παραμένουν ακόμη και σήμερα επίκαιρες.

Μεταξύ αυτών ήταν του Πίτερ Αρνέτ, του πρώτου δυτικού δημοσιογράφου που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σε μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν το 1997.

Αίσθηση είχε κάνει και η συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφύλλου με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και αργότερα σύμβουλο του πρώην προέδρου Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, για την οικονομική κρίση και την Ευρώπη.

Στο «Σημείο Συνάντησης» φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και η συγγραφέας-κόρη του διάσημου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο εξηγεί όλα τα μυστικά του Σύμπαντος

Ο Γιάννης Τριανταφύλλου φιλοξένησε στην «Ελευθεροτυπία» και τον σερ Τζον Κίγκαν τον διασημότερο εν ζωή θεωρητικό του πολέμου με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Το πρόσωπο της μάχης».