πέθανε-ο-δημοσιογράφος-ερρίκος-μπαρτ-114220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2016 | 12:17

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, ένας από τους ιδρυτές του “Ποντικιού”

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη του Πάσχα σε ηλικία 72 ετών ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος.

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος υπήρξε -μεταξύ άλλων- ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που το 1979 εξέδωσαν το «Ποντίκι», από το οποίο αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987.

Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο.

Βιογραφικό

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφία τον Απρίλιο του 1963 – δύο μήνες πριν τελειώσει το Γυμνάσιο – στο «Βήμα», όπου ασχολήθηκε με το δικαστικό ρεπορτάζ.

Το 1973 μετακινήθηκε στα «Νέα», όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των «Μικροπολιτικών».

Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στο «Έθνος» στο οποίο την τελευταία εικοσαετία υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη «Έτσι τα βλέπω».

Εκτός της δημοσιογραφίας πλούσια ήταν η συνεισφορά του και στον πνευματικό χώρο καθώς είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντελ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Με την υπογραφή του κυκλοφόρησε το 1994 το «Γράμμα σ’ έναν εικοσάχρονο» ενώ προσυπέγραψε το βιβλίο «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα».