Πέθανε η «θεία Μάτα» της Κυψέλης (φωτο)

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα η Ασημίνα (Μάτα) Κοκκινάκη,  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης. Ήταν ψυχή της περιοχής, ειδικά από τότε που αποφάσισε μετά το θάνατο του συζύγου της πριν λίγα χρόνια να παραμείνει στην Κυψέλη και να μην αποσυρθεί στα προάστια, όπως τόσοι άλλοι κάτοικοι της περιοχής. Τότε ήταν που ανέλαβε την θέση της Προέδρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης, με δράσεις όπως μαθήματα γλώσσας σε νέους από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες, χορούς, βιβλιοθήκη και παιγνίδια, αποκτώντας το προσωνύμιο «θεία Μάτα».

Από αυτή τη θέση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, που πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/1 και ώρα 14.00 στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

«Η γεμάτη ζωή θεία Μάτα, μας είπε σήμερα au revoir.. Ήταν πάντα δραστήρια, μαχητική και καινοτόμα. Δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά νέες εμπειρίες. Ήταν και θα παραμείνει η «Θεία Μάτα» όλου του Κόσμου», έγραψαν οι πολλοί φίλοι της στο facebook.

H Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθώντας το συμμετοχικό μοντέλο διαχείρισης και αναβίωσης του αστικού τοπίου, ο δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας τις συμμετοχικές μεθοδολογίες του συνΑθηνά επέλεξαν μια ανοιχτή διαδικασία που ξεκίνησε το 2015 με δημόσια διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα της γειτονιάς για την Αγορά. Με βάση αυτό προχώρησαν σε ανοιχτό κάλεσμα όπου φορείς και άτυπες ομάδες της πόλης κλήθηκαν να σχεδιάσουν προτάσεις που αξιοποιούν τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης.

Το Impact Hub Athens προκρίθηκε ως ο τελικός φορέας που θα επιμεληθεί την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Με ιδιοκτήτη τον δήμο Αθηναίων και φορέα διαχείρισης το Impact Hub Athens, η λειτουργία της Αγοράς αποτελεί ένα πρότυπο καινοτόμο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η αρμονική λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο δήμος. Το νέο μοντέλο συν-διαχείρισης, από τον δήμο Αθηναίων και την κοινωνία των πολιτών, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΘΑΝΕ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΚΥΨΕΛΗ, ΜΑΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, ΘΕΙΑ ΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!