πέθανε-η-μπουμπού-παπαδομανωλάκη-παι-1114055
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2022 | 13:12

Πέθανε η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη, παιδική φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη

Βαθιά θλίψη στην κοινωνία των Χανίων σκορπίζει η είδηση του θανάτου της Αντωνίας (Μπουμπούς) Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη, γνωστής για την πολυεπίπεδη προσφορά της στα κοινά και αδερφικής φίλης και κουμπάρας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, αγαπητή Μπουμπού, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων σε ηλικία 69 ετών.

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1953  ήταν κόρη του Μιχάλη Μποτωνάκη στενού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1942, φιλόλογου και γυμνασιάρχη.

Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Θεσσαλονίκη. Στην συνέχεια παντρεύτηκε τον γνωστό γιατρό – ακτινολόγο των Χανίων Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και τη Μαρία και στη συνέχεια τρία εγγόνια.

Διατέλεσε προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στον «Κήρυκα Χανίων» και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα. Ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της ΚΕΔΚΕ, ενεργό μέλος του Δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Είχε μεγάλη προσφορά και πληθωρική παρουσία στα κοινά των Χανίων, ήταν συγγραφέας και συνεπιμελήτρια του βιβλίου Γαία Χανίων από τις εκδόσεις Οίτυλο.

Ήταν αγαπημένη, παιδική και αχώριστη φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ το 2018 η Ντόρα με την εγγονή της, Ντοράκι, βάφτισαν την κόρη της κόρης της Μπουμπούς, Μαρίας.

zarpanews.gr