πέθανε-από-κορωνοϊό-ο-αρνητής-των-εμβο-934778
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.08.2021 | 12:46

Πέθανε από κορωνοϊό ο αρνητής των εμβολίων Φιλ Βάλενταϊν

Πέθανε από κορωνοϊό ο 61χρονος Αμερικανός συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός Φιλ Βάλενταϊν. Ο Βάλενταιν μέσω της εκπομπής του είχε προβεί σε αμφιλεγόμενα σχόλια για το εμβόλιο καθώς είχε αναρωτηθεί γιατί έπρεπε όλοι να εμβολιαστούν κατά του ιού εκπέμποντας έτσι ένα «θολό» μήνυμα. Μάλιστα είχε υποβαθμίσει πολλές φορές τον κίνδυνο από την πανδημία. Χαρακτηριστικό είναι πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε πει ότι πίστευε ότι οι πιθανότητες του να πεθάνει από τον Covid-19 ήταν «πιθανώς πολύ λιγότερες από το 1%».

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από το wwtn radio στο οποίο εργαζόταν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση πως ο Βάλενταϊν είναι θετικός στον ιό ενώ από τα μέσα Ιουλίου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με αναπνευστικά προβλήματα. Τότε ήταν μάλιστα που η οικογένειά του επέλεξε να πάρει σαφή θέση υπέρ των εμβολίων.

«Ο Φιλ θα ήθελα να γνωρίζουν οι ακροατές του ότι μολονότι ουδέποτε υπήρξε «αντι-εμβολιαστής», μετανιώνει που δεν πήρε πιο σαφή θέση «υπέρ του εμβολίου» και ανυπομονεί να βρεθεί σε θέση να υποστηρίξει αυτή την άποψη μόλις επιστρέψει στο ραδιόφωνο, πράγμα που ελπίζουμε όλα να γίνει σύντομα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του αδελφού του.