περιστέρι-συνελήφθη-ο-ύποπτος-για-τη-δ-1056362
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2022 | 09:16

Περιστέρι: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Η δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μία ακόμα γυναικοκτονία. Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία είναι ο 20χρονος σύντροφος του θύματος που εξαφανίστηκε από το ίδιο βράδυ και καταζητούνταν από τις αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο άνδρας πλέον βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Ο άνδρας με καταγωγή από το Πακιστάν διατηρούσε σχέση με την 17χρονη Νικολέτα και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν έντονους καυγάδες όταν αυτή του ζήτησε να χωρίσουν.

Εξάλλου σε ανακοίνωση της, η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του υπόπτου σημειώνει:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη. Στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Θέλω μόνο να βρουν αυτό το καθίκι»

Αυτό ανέφερε και η μητέρα της μιλώντας για την τραγική απώλεια της κόρης της. Υποστήριξε ότι το κορίτσι δέχονταν απειλές από τον σύντροφο της και αποκάλυψε ότι πριν από λίγες μέρες του ζήτησε να χωρίσουν.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha η μητέρα της Νικολέττας ανέφερε ότι «ήταν καλά, αλλά το τελευταίο διάστημα ήθελε να χωρίσει. Δεν ήθελε άλλο».

Συνεχίζοντας, δεν έκρυψε την οργή της τονίζοντας: «Θέλω μόνο να βρουν αυτό το καθίκι. Μου σκότωσε το παιδί μου και μου πήρε την ψυχή. Ζητάω μόνο δικαίωση».

Το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι στο Αιγάλεω όπου διαμένουν Πακιστανοί χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν μέσα σε αυτό τον 20χρονο.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν στοιχεία, μαρτυρίες, πληροφορίες ενώ είχαν δώσει φωτογραφίες του 20χρονου σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας, κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους όπου θεωρούνταν αδύνατο να έχει φύγει από τη χώρα.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της 17χρονης ενώ φύλο και φτερό γίνονται τα ηλεκτρονικά αρχεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του θύματος.