περιστέρι-συνελήφθη-31χρονος-κακοποιό-740472
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.12.2022 | 08:35

Περιστέρι: Συνελήφθη 31χρονος κακοποιός που βασάνισε βρέφος στην Ιταλία

Στο Περιστέρι συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, διαβόητος κακοποιός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των ιταλικών Αρχών.

Τον δράστη αναζητούσαν οι ιταλικές αρχές καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες βασάνιζε ενοίκους, την ώρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις στα σπίτια τους. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 σε ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Καλαβρία, είχε βασανίσει βρέφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του με σκοπό η γυναίκα να του αποκαλύψει που ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 31χρονος κακοποιός δεν δρούσε μόνος αλλά μαζί με ακόμα τρεις συνεργούς. Με αυτούς είχαν μπει στο αγρόκτημα από το απόγευμα και είχαν κάτσει ως τα ξημερώματα, κρατώντας ομήρους τη μητέρα, τη γιαγιά και τον παππού μέχρι να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν τα χρήματα. Ο παππούς παραλίγο να δολοφονηθεί. Ο αλλοδαπός εργαζόταν στο συγκεκριμένο αγρόκτημα για κάποιο καιρό.

Οι ιταλικές αρχές είχαν κινητοποιηθεί προκειμένου να τον συλλάβουν. Κατάφεραν και εντόπισαν το αυτοκίνητό του, όμως ο δράστης είχε διαφύγει στην Ελλάδα, πιθανόν από τα Αλβανικά σύνορα.

Όσο καιρό ήταν Ελλάδα έμενε στην Αθήνα και άλλαζε σπίτια συνέχεια χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα. Οι αστυνομικοί είχαν στην κατοχή τους μόνο δύο από όλα τα ονόματα που είχε χρησιμοποιήσει. Τελευταία φορά οι αρχές τον εντόπισαν στη Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας και από τότε εξαφανίστηκε. Τελικά ο κακοποιός συνελήφθη στο Περιστέρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε να φτιάξει ένα κύκλωμα, μία σπείρα και να συνεχίσει την δράση του.