περιορισμοί-από-σήμερα-στις-πτήσεις-ε-912396
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2021 | 08:57

Περιορισμοί από σήμερα στις πτήσεις ελικοπτέρων στη Μύκονο

Aπό τις 6 σήμερα το πρωί και μέχρι τις 27 Ιουνίου, απαγορεύονται όλες οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις ελικοπτέρων στην Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο η από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Όλες οι υπόλοιπες θεωρούνται παράνομες και οι υπεύθυνοι θα τιμωρούνται αυστηρά.

Με επείγον νόταμ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αναφέρεται ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις πτήσεις χωρίς καμία εξαίρεση.

Αφορμή για τον πρωτοφανή αυτό περιορισμό, υπήρξε η προσέγγιση πρόσφατα ελικοπτέρου του επιχειρηματία Βασίλη Χήτου σε παραλία στον Πάνορμο, στην αμμουδιά δίπλα σε λουόμενους και ξαπλώστρες, και δημοσιοποιήθηκε από λουόμενους.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου μαζί με συνεπιβάτη φίλο του προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους θαμώνες του beach bar, αντί να επιχειρήσουν να προσγειωθούν σε κάποιο απόμερο και ασφαλές σημείο, μακριά από τον κόσμο, προτίμησαν να κατέβουν στην άμμο, σε απόσταση μέτρων από τις ξαπλώστρες και τα τραπέζια του εστιατορίου.

«Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε ανάγκη το είχαμε. Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, το είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα» ανέφερε ο επιχειρηματίας, ο οποίος δηλώνει ενοχλημένος από την έκταση που έλαβε το θέμα.