περιφορά-φαλλού-στο-κέντρο-της-αθήνα-445458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2018 | 08:27

Περιφορά… φαλλού στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου (φωτο)

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι οπαδοί του Διονύσου, του θεού του κρασιού και του δράματος, πλημμύρισαν το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας διοργανώνοντας τα «Φαλληφόρια-Φαλλαγώγια», δηλαδή μια ιδιότυπη «παρέλαση», όπου ντυμένοι με διονυσιακές στολές και μάσκες περιέφεραν έναν τεράστιο φαλλό – και πολλούς μικρότερους.

Οι πολυθεϊστές που οργάνωσαν την χθεσινή παρέλαση ανήκουν στην «Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ» και η πομπή ξεκίνησε από το Ηρώδειο, για να διασχίσει ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα στενά της Πλάκας αλλά και την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Νταούλια, φλογέρες αλλά και αισχρολογίες ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της πομπής, όπου ήταν διάχυτη αυτή που ονομάζουμε «διονυσιακή ατμόσφαιρα». «Η φαλληφορία γίνεται ακριβώς όπως πριν από 2.500 χρόνια. Την απαγόρευσαν οι Χριστιανοί, αλλά η παράδοση έμεινε στο χρόνο. Οι Απόκριες είναι απομίμηση αυτής της γιορτής», δηλώνει στην Espresso ένας από τους διοργανωτές και συμπληρώνει: «Ο φαλλός εδώ φέρεται όπως είναι φυσιολογικό να φέρεται, ελεύθερος και όρθιος».