περιφερειάρχης-ν-αιγαίου-κατηγορεί-τ-72078
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2016 | 12:39

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Κατηγορεί τον Τσίπρα για εμπαιγμό και διχασμό

Να μην νομιμοποιήσουν τον εμπαιγμό και τον διχασμό των νησιών που εκπροσωπούν, με αφορμή την εξαίρεση της Ρόδου και της Καρπάθου από την τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, καλεί τους βουλευτές ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Η τοπολογία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά αυτά που δέχθηκαν προσφυγικές ροές, αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση», σημειώνει και συνεχίζει: «Λίγα μόνο 24ωρα ήταν ικανά για ν’ αποκαλύψουν τον ασύλληπτο εμπαιγμό σε βάρος των νησιωτών μας.

Ο πρωθυπουργός που ήρθε στα Δωδεκάνησα για να διακηρύξει τη νησιωτικότητα στην πράξη, είναι ο ίδιος που, λίγες ώρες μετά, προσβάλει, εμπαίζει και διχάζει, ειδικά τα Δωδεκάνησα.

Δεν έχει προηγούμενο, πρωθυπουργός της χώρας να ακυρώνει τις δεσμεύσεις, που προσωπικά παρείχε στους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νίσυρο.

Δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται περί στοχοποίησης και επιλεκτικής τιμωρίας των νησιών μας, αφού το περιεχόμενο της απαράδεκτης, προσβλητικής, διάτρητης τροπολογίας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού σύμφωνα με αυτή : η Κάρπαθος και η Ρόδος δεν είναι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, δεν είναι νησιά της Δωδεκανήσου σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο και δεν είχαν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σύμφωνα με το “δήθεν” κριτήριο».