πέραμα-σε-βίντεο-ακούγεται-ότι-δεν-υπ-953874
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2021 | 22:05

Πέραμα: Σε βίντεο ακούγεται ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί»

Νέο βίντεο από το σημείο της καταδίωξης στο Πέραμα έρχεται στη δημοσιότητα, κατά την οποία ένας άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Η .επίσημη εκδοχή της αστυνομίας κάνει λόγο για «7 τραυματίες». Ωστόσο στο βίντεο ακούγεται αστυνομικός να διαβιβάζει στο κέντρο ότι «δεν υπάρχει τραυματίας συνάδερφος»

Συγκεκριμένα στο βίντεο που φέρνει στο φως η «Καθημερινή» ακούγονται οι διαβιβάσεις των αστυνομικών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, με τους ίδιους να αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί»

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

«Ο στόχος ήταν να κατέβουμε από τις μηχανές , έκανε όπισθεν και παρέσυρε 5 μηχανές. Δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος» ακούγεται στο βίντεο.

Σημειώνεται επίσης ότι από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη, επτά που όπως προέκυψε έκαναν χρήση των όπλων τους, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.