πέραμα-η-κατάθεση-αστυνομικού-που-συμ-954014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.10.2021 | 23:00

Πέραμα: Η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην καταδίωξη

Ένας από τους επτά τραυματίες αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ και που συμμετείχαν στην καταδίωξη τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), η οποία κατέληξε στο Πέραμα με έναν νεκρό 20χρονο, μίλησε για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Τη μαρτυρία του για το περιστατικό στο Πέραμα στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φέρνει στο φως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ να φέρεται να λέει:

«Μας επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Στα ίδια πλαίσια κυμαίνονται και οι καταθέσεις των υπολοίπων αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη. Οι επτά αστυνομικοί θα απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στον τακτικό ανακριτή.

Από τη μεριά του, ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης λέει πως έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη λόγω της επικινδυνότητάς της (επειδή ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους) ενώ στην περιοχή υπήρχαν και δύο αστυνομικές ομάδες.