πενεν-καταδικάζει-την-έφοδο-του-σδοε-σ-188000
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2018 | 11:34

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζει την έφοδο του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΠΕΝΕΝ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 31/10/2018 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της με σκοπό να διενεργήσει έλεγχο στα οικονομικά της κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή βαθύτατα αντιδημοκρατική και άκρως προκλητική επιχείρηση να τίθεται στο επίκεντρο ερευνών των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ ένα εργατικό Σωματείο το οποίο σύμφωνα με τις εσωτερικές καταστατικές αρχές και λειτουργίες για την οικονομική του διαχείριση έχει θεσμοθετημένα όργανα ελέγχου όπως είναι η Εξελεγκτική Επιτροπή και η ίδια η Γενική Συνέλευση των μελών του.

Η επιχείρηση αυτή σηματοδοτεί τον πλήρη εκτροχιασμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών και συνιστά πρακτική η οποία ως επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού μπορεί να ληφθεί υπόψη.

Είναι επίσης προκλητικό να θέτουν στο στόχαστρό τους εργατικά σωματεία και την ίδια την στιγμή να έχουν αφήσει στο απυρόβλητο διάφορους μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες που οργιάζουν στην φοροδιαφυγή αποκομίζοντας τεράστια κέρδη κλέβοντας το δημόσιο.

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της (ΣΔΟΕ) στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και απαιτεί άμεσα να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των συνδικάτων.