πέμπτος-νεκρός-από-την-κακοκαιρία-έν-93070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.09.2016 | 10:01

Πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία – Ένας 30χρονος στο Ξυλόκαστρο

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας κόστισε τη ζωή σε έναν ακόμη άνθρωπο.

Μετά τους 4 νεκρούς που άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Λακωνία κι ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης που αγνοείται στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο. Πρόκειται για 30χρονο άντρα που έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να διασχίσει με το αυτοκίνητο του ρέμα.

Ο άτυχος άντρας δεν υπολόγισε καλά τα ορμητικά νερά του ρέματος που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι του και τελικά, παρασύρθηκε. Είναι ενδεικτικό, ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο με τον 30χρονο, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε.

Λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης που κράτησε για πάνω από 2,5 ώρες, πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά, ενώ υπερχείλισε ποτάμι στο Βραχάτι Κορινθίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές η καταστροφές.

Προβλήματα στα Τρίκαλα

Δύσκολο ήταν το βράδυ και για τους κατοίκους του νομού Τρικάλων, λόγω βροχών και καταιγίδων.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να εκκενώσει το χωριό Βαλαμάνδρι, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Πηνειός. Για την επιχείρηση εκκένωσης επιστρατεύτηκαν βάρκες της ΕΜΑΚ, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους του χωριού από τα σπίτια τους σε ασφαλή σημεία.

Χείμαρρος υπερχείλισε στο 38 χιλ Ε.Ο.  Γρεβενών -Τρικάλων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο άτομα σε ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό και χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες και τους προτρέπει να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη. Στο κομμάτι αυτό η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολίτες όπου απαιτήθηκε.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού  είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.