πελώνη-κανονικά-θα-λειτουργήσουν-οι-λ-839830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.02.2021 | 12:18

Πελώνη: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω του κινδύνου να υπάρξει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ.

Εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει μερική διαφοροποίηση στο εμβόλιο της Astra Zeneca και ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένώσης- στις ηλικίες 18 έως 64, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω.

«Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά  τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.  Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79», δήλωσε η αναπληρώτρι κυβερνητική εκπρόσωπος.