πέλλα-παρέμβαση-εισαγγελέα-για-νέους-826177
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2020 | 13:20

Πέλλα: Παρέμβαση εισαγγελέα για νέους θανάτους σκύλων από φόλα

Στον εισαγγελέα φτάνει άλλη μια υπόθεση θανάτωσης αδέσποτων ζώων με φόλα. Τα δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά εντοπίστηκαν στην κεντρική πλατεία της Πέλλας και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα περισσότερα από 30 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρει φριχτό θάνατο από φόλες που κάποιοι πετούν.

«Τα αδέσποτα αυτά ήταν άκακα, δεν πείραζαν κανέναν. Βρέθηκαν νεκρά κοντά σε παιδικές χαρές όπου παίζουν τα παιδιά μας, γιατί είναι ζώα συντροφιάς και επιζητούν την παρέα των ανθρώπων», λέει ο Κωνσταντίνος Κουτσουράς, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Εδεσσας «Respect the animals».

Φαινομενικά όλα μοιάζουν σχεδόν ιδανικά στην περιοχή για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους. Ο δήμος λειτουργεί καταφύγιο όπου ζουν 180 αδέσποτα σκυλιά, ο δήμαρχος βρέθηκε χθες μαζί με μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Εδεσσας στην αστυνομία και στον εισαγγελέα, όμως η αυτεπάγγελτη δίωξη κινείται αργά. Και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα θανάτωσης σκυλιών όχι μόνο στην πόλη της Πέλλας αλλά και στα Γιαννιτσά δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Το Πάσχα η εκπρόσωπος του συλλόγου «Αγάπη για τα ζώα», Βιβή Παπαδοπούλου, δήλωνε ότι 25 αδέσποτα κυρίως ζώα στην περιοχή των Γιαννιτσών… εξαφανίστηκαν, ενώ καταγράφηκαν και 15 θάνατοι σκύλων. Τότε ξεκίνησαν περιπολίες από μέλη του συλλόγου για να εντοπιστούν οι δράστες.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ έχουμε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Για όσα έχουν τσιπ μπορούμε να βρούμε σε ποιον ανήκουν, μπορούμε και να τα στειρώσουμε. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ζώα σ’ αυτήν την κατάσταση. Πολλά εντοπίζονται δηλητηριασμένα σε κεντρικά σημεία και σε χώρους όπου παίζουν παιδιά και, εκτός από όλα τα άλλα, αποτελούν και εστία μολύνσεων», λέει ο κ. Κουτσουράς.

Στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται και πολλοί κυνηγοί. Οσοι δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των κυνηγόσκυλών τους συχνά τα εγκαταλείπουν, ενώ πολλές φορές και βοσκοί αφήνουν τα τσοπανόσκυλά τους στον δρόμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων ζώων.

Πιθανότατα κάποιοι που ενοχλούνται από τα αδέσποτα σκυλιά να… πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Και είναι εύκολο να δηλητηριάσεις ένα ζώο σε αγροτική περιοχή. Τα παράνομα φυτοφάρμακα που διακινούνται είναι ένα κοινό μυστικό και μετατρέπονται κάποιες φορές σε όπλο με πολλά θύματα.

(φωτό αρχείου)

Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών