πέλλα-παράνομο-ηλεκτρονικό-στοίχημα-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2018 | 13:31

Πέλλα: Παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας

Παράνομος ηλεκτρονικός τζόγος είχε στηθεί σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αριδαία της Πέλλας, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εγγραφή σε ιστοσελίδα διεξαγωγής στοιχηματισμού, ποντάροντας σε προγνωστικά αγώνων ή να στοιχηματίζουν στην ίδια ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας κωδικούς που τους παραχωρούσαν ο υπεύθυνος κι ο υπάλληλος του καταστήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους αποκόμιζαν κέρδη από τον συνολικό στοιχηματικό τζίρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο παράνομος τζόγος γινόταν μέσα από τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνδεδεμένους με κεντρικό υπολογιστή, είτε με μετρητά, είτε με προπληρωμένες κάρτες που πωλούνταν στην ίδια επιχείρηση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 49χρονος διαχειριστής του καταστήματος και ο 20χρονος υπάλληλος. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, περιλαμβάνεται και η74χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Εκτός από τους υπολογιστές, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν κι ένα μηχάνημα εκτύπωσης στοιχηματικών αποδείξεων, προπληρωμένες κάρτες και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία της Έδεσσας.