πειραιάς-κλέφτης-ακολουθεί-μαθητή-στ-1025864
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2022 | 08:34

Πειραιάς: Κλέφτης ακολουθεί μαθητή στο σπίτι του (βίντεο)

Σοκ έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, το περιστατικό που συνέβη σε μαθητή του 22ου δημοτικού Σχολείου Πειραιά, την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο 11χρονος μαθητής, επέστρεφε το μεσημέρι, από το σχολείο στο σπίτι του, χωρίς να αντιληφθεί ότι ένας άγνωστος άνδρας τον ακολουθούσε. Την στιγμή που το παιδί άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, ο δράστης το έσπρωξε, μπήκε μέσα, άρπαξε όσα χρήματα βρήκε και διέφυγε.

Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και η ελληνική αστυνομία.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει στη διάθεσή του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τον δράστη να ακολουθεί το μικρό μαθητή. Το οπτικό υλικό – το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία – εξασφάλισε το Κανάλι Ένα 90,4.

Για τις ενέργειες που έχει κάνει το σχολείο προκειμένου να είναι ασφαλείς οι μαθητές, θέτοντας σε επιφυλακή ακόμη και τους σχολικούς τροχονόμους, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την Σοφία Φύκα, η Διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Ειρήνη Βασιλιειώτη.

Διαβεβαιώσεις ότι η ελληνική αστυνομία θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης έδωσε, μιλώντας στον σταθμό μας, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά Στέλιος Λιότσος. Ωστόσο, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό.

Πηγή: kanaliena.gr