πεδίον-του-άρεως-ξηλώνονται-οι-πινακί-946114
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2021 | 22:42

Πεδίον του Άρεως: Ξηλώνονται οι πινακίδες μετά το σάλο για το “Mars Field”

Σε αντικατάσταση των πινακίδων που τοποθετήθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και στις οποίες η τοποθεσία αποδίδεται στα αγγλικά ως «Mars Field» πρόκειται να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρειας Αττικής, σημειώνει ότι «στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου».

Η Περιφέρεια, εξηγεί ότι «στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει -έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos)».