παυλάκης-φοβάμαι-για-αλαλούμ-στα-κέντ-842030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2021 | 08:00

Παυλάκης: Φοβάμαι για αλαλούμ στα κέντρα διασκέδασης

Την ανησυχία του μετά και το καθεστώς ελευθερίας για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Φοβάμαι ότι με το επίπεδο επιτήρησης που υπάρχει στα κέντρα διασκέδασης αν παραμείνουν ανοιχτά όλη νύχτα θα επικρατήσει αλαλούμ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Ο κ. Παυλάκης παράλληλα τόνισε πως με 40% ανεμβολίαστους στην Ελλάδα «δεν υπάρχει φοβερή προστασία»,  ενώ εκτίμησε πως  ο χειμώνας χωρίς εμβολιασμούς και μάσκες αναμένεται δύσκολος.

Δεν έκρυψε μάλιστα τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι των μέτρων τα τοπικά λοκντάνουν: «Το να διακυρήσεις ότι δεν θα γίνουν λοκντάουν είναι μονομερής αποκλεισμός, να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος και μετά ζητάμε συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός επισήμανε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για το τέλος της πανδημίας ενώ έχουμε καθημερινά 2-3 χιλιάδες κρούσματα και 30 θανάτους, λέγοντας ότι «ο τερματοφύλακας δεν λέει ότι έσωσε δυο γκολ και επομένως πάει να ξεκουραστεί, πρέπει πρώτα να λήξει το ματς».