παξοί-θαλαμηγός-χτύπησε-σε-ύφαλο-και-ά-1042497
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2022 | 11:20

Παξοί: Θαλαμηγός χτύπησε σε ύφαλο και άρχισε να βυθίζεται (βίντεο)

Οι Παξοί βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαδικτύου το περασμένο Σάββατο (2/7), όταν θαλαμηγός χτύπησε σε ύφαλο και άρχισε να βυθίζεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι 3 επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν μετά από την ταχύτατη επέμβαση του λιμενικού που ειδοποιήθηκε. Ο χειριστής έκανε λάθος και η θαλαμηγός χτύπησε στον ύφαλο Παναγιά. Αμέσως το σκάφος άρχισε να βάζει νερά, αλλά ευτυχώς για καλή τύχη όλων, η βοήθεια που περίμεναν δεν καθυστέρησε.

Στην θαλαμηγό «Green Wishper» σημαίας Τζέρσεϋ, βρίσκονταν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι και διασώθηκαν από το Λιμενικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών οι τρεις επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «Γαϊου» στους Παξούς.

Στο προσαραγμένο σκάφος παρατηρήθηκε κλίση λόγω εισροής υδάτων και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή ρύπανσης, αλλά και φωτεινοί σημαντήρες στην πλώρη και την πρύμνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Green Wishper» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: 

@georgepolychroniouΠαξούς συμβαίνει τώρα…🎥 Vaggelis Chrysikopoulos♬ original sound – George Polychroniou