πάτρα-τρεις-συλλήψεις-ανηλίκων-για-επ-963838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2021 | 12:12

Πάτρα: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για επίθεση – Προηγήθηκαν μολότοφ σε άλλο σχολείο

Ραγδαία αύξηση των περιστατικών βίας σε σχολεία βλέπουν οι αρχές στην Πάτρα. Μάλιστα η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τριών ανηλίκων που επιτέθηκαν το πρωΐ της Τρίτης στο 12ο Λύκειο επί της οδού Βενιζέλου, πετώντας πέτρες και νεράντζια και τραυματίζοντας έναν ανήλικο μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα,  τρεις από την ομάδα των 30 περίπου ατόμων που επιτέθηκαν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, όπου και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Σχηματίστηκε δικογραφία και περιστατικά βίας

Αφού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελικής Αρχής, ενώ η ταυτοποίηση και σύλληψή τους έγινε ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους καθώς και από μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων που τους αναγνώρισαν. Σημειώνεται πως και οι τρεις φοιτούν σε άλλο σχολείο.

Τη νύχτα της Κυριακής άγνωστοι πέταξαν βόμβες μλότοφ σε σχολικό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται πλησίον του ΚΕΤχ , στην οδό Παρασκευοπούλου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που πήγαν στο σημείο περισυνέλεξαν τα υπολείματα και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες αναφορές στις Αστυνομικές Αρχές για παραβατική συμπεριφορά ανήλικων μαθητών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως έχουν καταγραφεί και απειλές σε βάρος καθηγητών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ταχύτατη αντίδραση των αστυνομικών της Ασφάλειας που προχώρησαν άμεσα στην ταυτοποίηση ατόμων που συμμετείχαν στην χθεσινή επίθεση στο 12ο Λύκειο, σίγουρα ανακόπτει ενδεχόμενες άλλες σχεδιασμένες ή μη επιθέσεις.

Παρά ταύτα η Αστυνομία παραμένει σε επαγρύπνηση τηρώντας το Νόμο και εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες ενέργειες μιας και πρόκειται αφενός για αυτεπάγγελτα αδικήματα, αφετέρου για εμπλεκόμενους ανήλικους οι οποίοι έχουν και την ιδιότητα του μαθητή.

Tags: