πάτρα-το-απίθανο-σενάριο-που-θα-ερευ-989980
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2022 | 12:27

Πάτρα: Το «απίθανο» σενάριο που θα ερευνήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο των 3 κοριτσιών

Το «Συνδρόμο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» στο κάδρο των ερευνών – Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τους θανάτους των παιδιών

Σύγχυση επικρατεί μετά την είδηση που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας ότι έχει διαβιβαστεί αίτημα να πραγματοποιηθεί εκταφή της σορού της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τελευταίου παιδιού που έχασαν ο Μάνος Δασκαλάκης και η σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου, οι οποίοι βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία, θρηνώντας τον θάνατο και των τριών παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι της Διεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διαψεύδουν την είδηση και επισημαίνουν ότι ακόμα είναι νωρίς για μια τέτοια κίνηση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γνωστός γενετιστής θα μελετήσει τους φακέλους των τριών παιδιών αλλά και τις απαντήσεις των ιστολογικών/τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης, μόλις εκδοθούν τα αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί και το «Συνδρόμο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου». Ενώ έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τους θανάτους των παιδιών

Η είδηση ωστόσο ότι μετά την εισαγγελική παρέμβαση για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών αδελφών που πέθαναν μέσα σε 3 χρόνια με τους γιατρούς να μην έχουν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποσταλεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών έχει προκαλέσει ερωτηματικά.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιο στοιχείο το οποίο «ώθησε» την εισαγγελέα να δώσει διαταγή για εξονυχιστική διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο σύμφωνα με το pelop.gr, στο εισαγγελικό γραφείο έχουν φθάσει πληροφορίες κυρίως από ιατρικούς και ιατροδικαστικούς κύκλους, της Πάτρας και της Αθήνας που τον ανάγκασαν να «διευρύνει» ακόμη περισσότερο την έρευνα και να της δώσει «άλλη διάσταση».

Το βέβαιο είναι ότι οι έμπειροι Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής Αττικής θα διερευνήσουν όλα τα στοιχεία και τα σενάρια για τους θανάτους των τριών κοριτσιών οι οποίοι αποδόθηκαν αρχικά σε «αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών», μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, και μάλιστα χωρίς την παρουσία γιατρών και νοσηλευτών. Οι αστυνομικοί θα βάλουν στο «μικροσκόπιο» όλα τα στοιχεία και η έρευνα θα κατευθυνθεί προς πάσα κατεύθυνση.

Γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές, οι οποίοι συνένταξαν εκθέσεις για τους μυστήριους θανάτους, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της Προκαταρτικής Εξέτασης. Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται να είναι ο πιο «μυστήριος», ενώ τα τρία κοριτσάκια δεν πέθαναν από την ίδια αιτία, σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Το «Συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου»

Ακόμα και αν ακούγεται εξωφρενικά παράλογο, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, με το pelop.gr να αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν λάβει πληροφορίες (παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι έχουν ιατρικό λόγο που επήλθαν) για το ενδεχόμενο ύπαρξης «Συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου», μία κλινική διαταραχή μέσω της οποίας ένα άτομο βλάπτει κάποιο άλλο επινοώντας ασθένειες. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες θα γίνουν προς κάθε κατεύθυνση και διερευνηθεί ακόμα και η πιο απίθανη φαινομενικά εκδοχή.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο enikos.gr σημείωσε ότι σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν θα δώσουν απάντηση καθώς είναι πιθανόν η ενέργεια να έγινε με την ενέσιμη χορήγηση κάποιας θανατηφόρας ουσίας από άτομο που έχει αντίστοιχες γνώσεις. Υπάρχουν όμως ουσίες που δεν ανιχνεύονται και προκαλούν θάνατο λόγω ανακοπής, όπως η ινσουλίνη.