πάτρα-συνελήφθη-επ-αυτοφώρω-16χρονος-862030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2021 | 23:32

Πάτρα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 16χρονος μανιακός εμπρηστής

Συνελλήφθη 16 χρονος εμπρηστής επ’αυτοφώρω στην Πάτρα την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα οικόπεδο.  Ο 16χρονος χρησιμοποιούσε τις κάλτσες του για προσάναμμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο 16χρονος φέρεται να είπε στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ότι «μου αρέσει να βλέπω φωτιά».

Ο 16χρονος συνελήφθη για τους εμπρησμούς τεσσάρων Ι.Χ αυτοκινήτων, για την πρόκληση φωτιάς σε δυο οικοπεδικούς χώρους και κάδο απορριμμάτων σε διαφορετικά σημεία στη Λεύκα Πατρών.

Η δράση του

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική διαδικασία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, ο ανήλικος χρησιμοποίησε τις κάλτσες του, ως προσάναμμα, βάζοντας φωτιά σε αυτές με τη χρήση αναπτήρα και τοποθετώντας τη στη συνέχεια στα αυτοκίνητα. Μάλιστα όταν «ξέμεινε» έκανε χρήση χαρτιών για την πρόκληση των επόμενων πυρκαγιών.

Η δράση του ξεκίνησε στη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου με φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στη Λεύκα. Στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε τρία αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα το ένα δίπλα στο άλλο σε δρόμο της Λεύκας στις 4.18 το πρωί, στις 4.20 και στις 4.23 και σε ένα ακόμα όχημα σε διαφορετική οδό στις 5.07.

Η δράση του ανήλικου συνεχίστηκε μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, όπου εντοπίστηκε να βάζει φωτιά σ’ ένα ακόμα οικόπεδο και συνελήφθη.

Ο ανήλικος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο, για ακούσια νοσηλεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 16χρονος παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κατά το παρελθόν έχει νοσηλευθεί και πάλι στη Ψυχιατρική του Ρίου, ενώ πριν από περίπου μια εβδομάδα, έλαβε εξιτήριο μετά από τον εγκλεισμό του για διάστημα περίπου δυο εβδομάδων

Σε βάρος του 16χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ η εκτιμώμενη αξία των ζημιών που υπέστησαν τα τέσσερα αυτοκίνητα, ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.