πάτρα-στο-μικροσκόπιο-νέες-ζωγραφιές-1014863
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.05.2022 | 19:48

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – «Καλή μαμά»

Πάτρα: Νέες ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Οι ζωγραφιές αφορούν στο διάστημα που ήταν άρρωστη η Μαλένα και έμπαινε συνεχώς στα νοσοκομεία. Υπάρχει όμως ένα παράδοξο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», το κορίτσι ζωγράφιζε σ’ ένα μπλοκ φαρμακευτικής εταιρίας, του φαρμάκου «NEXAVAR». Πρόκειται για φάρμακο χημειοθεραπείας, που σύμφωνα με γιατρούς, χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν συνήθως από καρκίνο στα νεφρά ή το ήπαρ, ενώ η Μαλένα έπασχε από λευχαιμία.

Ωστόσο, είναι κάτι που δεν χορηγήθηκε ποτέ στη Μαλένα, όπως εξήγησαν οι γιατροί της, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το πώς βρέθηκε ένα τέτοιο μπλοκ ζωγραφικής στα χέρια της Τζωρτζίνας, εκείνη τη χρονική περίοδο.

«Δεν είχε χορηγηθεί ποτέ τέτοιο φάρμακο στη Μαλένα. Αυτό είναι ένα σκεύασμα για άλλου τύπου καρκίνου και σίγουρα όχι για λευχαιμία. Δεν υπάρχει στο νοσοκομείο και δεν το χρησιμοποιούμε», ανέφερε ο ογκολόγος του κοριτσιού.




Σε άλλη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, το κορίτσι έγραψε την άκρως περίεργη φράση «καλή μαμά». Υπενθυμίζεται, ότι σε άλλο σημείωμά της, η 9χρονη είχε γράψει τη φράση «μαμά είσαι κακιά»

Παιδοψυχολόγος ερμηνεύει το «καλή μαμά»

Σε άλλη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, το κορίτσι έγραψε την άκρως περίεργη φράση «καλή μαμά». Υπενθυμίζεται, ότι σε άλλο σημείωμά της, η 9χρονη είχε γράψει τη φράση «μαμά είσαι κακιά».

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή μίλησε για δύο «ακραίες εκφράσεις», λέγοντας επίσης ότι είναι ασυνήθιστο για ένα παιδί να αναφέρει τη μαμά του ως «καλή», καθώς αυτό το θεωρεί δεδομένο.

Αντίθετα, συνήθως ένα παιδί θα έγραφε αντ’ αυτού σε μια ζωγραφιά «για τη μαμά μου» ή «μαμά σ’ αγαπώ» κλπ.

«Υπάρχει η καλή μαμά και η κακή μαμά, υπάρχει η καρδιά μαζί με το όχι, υπάρχει το κενό και από την άλλη ο απόλυτος χρωματισμός, που είναι το ουράνιο τόξο» τόνισε η κ. Μπογιατζή.

«Αυτό που λέει η παιδοψυχαναλυτική, για τα καλά και κακά αντικείμενα, είναι για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού. Η Τζωρτζίνα δείχνει να φαίνεται ότι είναι σε πιο μικρή ηλικία ως προς την ανάλυση των δεδομένων.

Δεν μετράμε την ηλικία ως προς την ημερομηνία γέννησης, αλλά ως προς την αντιληπτικότητα και το συναισθηματικό της κόσμο όπως αυτός αποτυπώνεται» συμπλήρωσε η ίδια.

«Φαίνεται να θεωρεί κάτι είτε καλό, είτε κακό» συμπλήρωσε η κυρία Μπογιατζή, υπογραμμίζοντας ότι «τα παιδιά πριν ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο με τον οποίο αισθάνονται θυμό, πρώτα εσωτερικεύουν αυτό το συναίσθημα και το αποδίδουν στον εαυτό τους».