πάτρα-ξέχασαν-ανεμβολίαστο-τρόφιμ-987227
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.02.2022 | 14:41

Πάτρα: “Ξέχασαν” ανεμβολίαστο τρόφιμο επί 8 μήνες σε Ίδρυμα- Τώρα νοσηλεύεται με covid

Στο «Άσυλο Ανιάτων» στην Πάτρα όπου είχαμε τις τελευταίες ημέρες πάνω από είκοσι κρούσματα σε τροφίμους με περίπου δέκα εξ αυτών να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε… ξεχαστεί ανεμβολίαστος, παρά το γεγονός ότι οι συγγενείς του είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για τον εμβολιασμό του από τον περασμένο Μάιο!

Ο άτυχος 85χρονος ο οποίος τελικά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς νόσησε από κορωνοϊό, πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι σχεδόν κατάκοιτος με αποτέλεσμα να εκφράζεται αγωνία από το οικογενειακό του περιβάλλον σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο thebest.gr η οικογένεια του 85χρονου τροφίμου είχε δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό του με την α΄και β’ δόση, από τον περασμένο Μάιο (στις 17 του μήνα), στέλνοντας σχετικό email με την συναίνεση για το εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί. Οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένεια του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλαν νέο email με τη συναίνεσή τους για τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε καν εμβολιαστεί με την α΄και τη β΄δόση.

Η απάντηση που έλαβαν από τη γραμματεία του Ιδρύματος ήταν ότι η ευθύνη της 8μηνης καθυστέρησης του εμβολιασμού του ανήκει στον ΕΟΔΥ.

Το γεγονός τούς θορύβησε αν και στην επικοινωνία που είχαν με τη γραμματεία δεν μπόρεσαν όπως λένε να βγάλουν άκρη. Ώσπου ξαφνικά, ο ανεμβολίαστος τρόφιμος βρέθηκε στην κλινική covid του Αγίου Ανδρέα να νοσεί από κορωνοϊό.

Το thebest.gr αναζήτησε απαντήσεις για αυτό το απίστευτο περιστατικό.

Οι απαντήσεις που έλαβε παραπέμπουν σε αμέλεια από την πλευρά του υπαλλήλου που δέχεται τα email (κοινώς κάπου παρέπεσε, δεν το θύμισε κανείς και ξεχάστηκε για 8 μήνες, χωρίς βεβαίως να αναρωτηθεί και κανείς που βρίσκεται η μη έγκριση, το έγγραφο δηλαδή με το οποίο οι συγγενείς δεν δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τον εμβολιασμό του και γι αυτό δεν έχει εμβολιαστεί) και αμέλεια ή πολύ αραιή εμφάνιση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Πάντως οι συγγενείς του 85χρονου επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σε ένα ίδρυμα με τόσο υψηλή διασπορά της νόσου και με ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.