πάτρα-ψάλτης-σκότωσε-και-μετά-διάβασ-585350
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.01.2020 | 10:25

Πάτρα: Ψάλτης σκότωσε και μετά «διάβασε» το θύμα του

Υποβασταζόμενος από αστυνομικό και με μεγάλη δυσκολία ένας 82χρονος πέρασε χθες Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών. Ο ηλικιωμένος ήταν ο άνθρωπος που εκτέλεσε το Νοέμβριο του 2016 έναν 45χρονο Βούλγαρο στα Καμίνια Πατρών για ασήμαντη αφορμή.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί στο κτήμα του δράστη, δίπλα στην εκκλησία του χωριού όπου διατηρούσε εξοχικό και κάποιες αποθήκες. Εκεί φιλοξενούσε το θύμα και τη σύζυγό του.

Την ημέρα του φόνου το θύμα είχε οργανώσει ένα τραπέζι και εκτός από τους φίλους του, είχε καλέσει και τον 82χρονο. Η παρέα έτρωγε, έπινε κρασί και τσίπουρο και γλεντούσε με μουσική από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 17:30 το απόγευμα, αναφέρει το patrastimes.gr, επικαλούμενο την Εφημερίδα Πελοπόννησος.

Μεταξύ του θύματος και του δράστη υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός όταν ο ηλικιωμένος του ζήτησε το λόγο γιατί έλειπαν κάποια εργαλεία από την αποθήκη. Μέσα στην παραζάλη του ο 45χρονος φέρεται να εξύβρισε τον ηλικιωμένο και χωρίς δεύτερη σκέψη ο 82χρονος σηκώθηκε, πήγε σε διπλανή αποθήκη κι επέστρεψε κρατώντας μια κοντόκανη καραμπίνα.

Απειλώντας τον 45χρονο του ζήτησε να πάρει πίσω τις προσβολές. Όταν το θύμα κινήθηκε εναντίον του με μια σιδερόβεργα ο 82χρονος τον πυροβόλησε εξ επαφής στο πρόσωπο και τον σκότωσε.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πρωτόγνωρες. Ο ηλικιωμένος, που ήταν ψάλτης και επίτροπος στην ενορία της γειτονιάς του, πήγε πάνω από το σώμα του Βούλγαρου που ψυχορραγούσε και τον… «διάβαζε»!

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το έκανε. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είχε μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε τη χρήση φαρμάκων και αλκοόλ.

Μετά το αιματηρό γεγονός ο 82χρονος πέταξε την καραμπίνα και σαν να μη συνέβαινε τίποτα, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, ακινητοποίησαν το λεωφορείο στην Ακτή Δυμαίων και τον συνέλαβαν.

Η δίκη έγινε χθες σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα ο 82χρονος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε 15 χρόνια κάθειρξη και εξέτειε την ποινή στο αναρρωτήριο των φυλακών. Το δικαστήριο του έδωσε το δικαίωμα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του λόγω της κατάστασης της υγείας του.