πάτρα-κηδεία-στο-κυλικείο-έξω-από-το-νε-364999
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2022 | 13:13

Πάτρα: Κηδεία στο κυλικείο έξω από το νεκροταφείο

Η κηδεία γυναίκας στην Πάτρα έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους συγγενείς της. Όλοι αναγκάστηκαν να βγουν από το νεκροταφείο, μετά από υπόδειξη του ιερέα…

Η πολιτική κηδεία της γυναίκας από την Πάτρα δεν έγινε στο νεκροταφείο, αλλά στο κυλικείο που βρίσκεται έξω από αυτό. Με συγγενείς και φίλους της, να ρωτούν έκπληκτοι για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα του 2022. Όπως καταγγέλλουν αναγκάστηκαν να βγουν από το κοιμητήριο μετά από σχετική υπόδειξη του ιερέα.

Σκηνές οπισθοδρόμησης στην Πάτρα, που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης εν έτει 2022, εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι (02-09-2022) στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου, όταν χρειάστηκε να τελεστεί πολιτική κηδεία δημότισσας, όπως ήταν η επιθυμία των οικείων της. Η οικογένεια ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή, ότι η πολιτική κηδεία δεν μπορούσε να τελεστεί στο προαύλιο χώρο του νεκροταφείου, δίπλα από τον μικρό ναό των Αγίων Πάντων, αφού ο ιερέας το αρνήθηκε!

Χωρίς να προκληθεί κάποιο «επεισόδιο», έτσι κι έγινε, με τους 200 περίπου φίλους και συγγενείς της οικογένειας να μένουν άναυδοι όταν πια ενημερώθηκαν ότι η πολιτική κηδεία θα γίνει στο Δημοτικό Κυλικείο, ακριβώς έξω από το Κοιμητήριο, στο οποίο είθισται να προσφέρεται καφές μετά από κηδείες!

Το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός του Κυλικείου, με τη δυσφορία της οικογένειας εμφανή μεν, αλλά «πνιγμένη» στον πόνο για την απώλεια του μέλους της. Μετά την πρωτοφανή πολιτική κηδεία, τα στόματα δεν έμειναν κλειστά, με «πυρά» κατά του ιερέα, της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά εμμέσως και κατά του Δήμου Αιγιάλειας αφού το Κοιμητήριο και η λειτουργία του είναι αρμοδιότητά του.

«Πρέπει να ντρέπεται ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, που είπε «όχι» σε ένα αυτονόητο αίτημα. Το «όχι» του αποτελεί και προσβολή στην θανούσα. Γνωρίζω ότι στο κοντινό παρελθόν έχουν γίνει πολιτικές κηδείες στο προαύλιο, μέσα στο Νεκροταφείο. Γιατί αυτή η εξαίρεση;» αναρωτήθηκε στο pelop.gr, ο παριστάμενος πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, αναζητώντας απαντήσεις από Μητρόπολη και Δήμο.

Με δεδομένο ότι το Νεκροταφείο Αιγίου είναι Δημοτικό και άπαντες οι Δημότες πληρώνουν ανάλογα Τέλη, ο κ. Χρυσανθόοπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει «να μην επαναληφθεί το ατόπημα», παρακαλώντας τον δήμαρχο να εκδόσει άμεσα εγκύκλιο με την οποία θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολιτικών κηδειών εντός κι έτσι θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπεια των νεκρών.