πάτρα-και-το-2019-είχε-αναζητηθεί-κεταμίν-1004992
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2022 | 21:22

Πάτρα: Και το 2019 είχε αναζητηθεί κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Μαλένας

Με την μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προφυλακιστεί για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της Τζωρτζίνας, από κεταμίνη, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας που επίσης άφησαν την τελευταία πνοή τους, το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή TLIVE, το 2019 όταν πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα (το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας και το πρώτο που πέθανε) έγινε η πρώτη τοξικολογική εξέταση στο παιδί και αναζητήθηκαν διάφορα οργανικά φάρμακα, στα οποία ανήκει και η κεταμίνη.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, τότε, το 2019, αναζητήθηκε η κεταμίνη αλλά δεν ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Μαλένας.

Βέβαια, καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου τόνισε πως «στο τέλος της ιατροδικαστικής έκθεσης αναγράφεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει τη χορήγηση σε κάθε τοξικολογική εξέταση».

Αυτό δηλαδή που δεν αποκλείουν οι επιστήμονες και αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου, είναι να μην χορηγήθηκε στο παιδάκι κάποιο φάρμακο – δηλητήριο σε μεγάλη ποσότητα (και για αυτό δεν ανιχνεύτηκε το 2019) αλλά ενδεχομένως να δινόταν σε μικρές ποσότητες, συχνά… Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και την κατάσταση που τελικά την οδήγησε στο θάνατο, την ηπατική ανεπάρκεια.

Γιατί ένα παιδάκι 3,5 ετών να πάθει ηπατική ανεπάρκεια και να πεθάνει από αυτό;

Αυτό που θα γίνει τώρα στο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Ράικο, θα είναι και ένας ποσοτικός τοξικολογικός έλεγχος φαρμάκων αλλά και δηλητηρίων.