πάτρα-η-τζωρτζίνα-πέθανε-σε-20-λεπτά-990182
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2022 | 11:00

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα πέθανε σε 20 λεπτά» – Νέο αίτημα για εκταφή

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο οποίο αναφέρεται ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Ο βασικός ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου που καταρρίφθηκε

Όπως αναφέρει το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εξήγησε στην ανακρίτρια και τη χρονική περίοδο που χρειάζεται για να δράσει η κεταμίνη, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της.

Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της, σύμφωνα με το Mega.

Κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.




Νέο αίτημα για εκταφή της Τζωρτζίνας

Επίσης, ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε και ενώπιον της ανακρίτριας να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, με στόχο να πάρουν τρίχες από το κορίτσι και να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί ξανά η ουσία, σε βάθος χρόνου 12 μηνών από τον θάνατό της.

Καταθέτουν Τσιόλα και Τσάκωνα

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσιόλα, οι οποίες είχαν συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων αναμένεται να διερευνηθούν ξανά.