πάτρα-η-καθοριστική-κατάθεση-από-την-ι-1005685
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.06.2022 | 20:39

Πάτρα: Η καθοριστική κατάθεση από την ιατροδικαστή Τσιόλα για την ώρα θανάτου της Ίριδας

Με τα βλέμματα στραμμένα στο πόρισμα θανάτου για την 6 μηνών Ίριδα και την 3,5 ετών Μαλένα, το οποίο αναμένεται αν παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Μιλώντας στο δελτίου του Alpha, ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ» Πέτρος Κουσουλός είπε ότι μέσω μιας ειδικής εξέτασης, αποδεικνύεται πλέον χωρίς περιθώρια αμφιβολιών ότι και η Μαλένα και η Ίριδα είχαν έναν ασφυκτικό θάνατο και αυτό, είναι και το βασικό εύρημα που θα περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Όπως πολλές φορές έχει ακουστεί από τους ειδικούς της τελευταίες ημέρες, ειδικά για το θάνατο του βρέφους, της 6 μηνών Ίριδας, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αφού υπάρχουν και σημάδιαπου αποδίδονται στον ασφυκτικό θάνατο.

Πρόσωπο – κλειδί η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο δελτίο του Alpha, μόλις παραδοθεί το πόρισμα, αναμένονται νέες εξελίξεις αλλά και νέες καταθέσεις.

Ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν αναμένεται να είναι και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι όταν πέθανε το βρέφος. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πέτρος Κουσουλός, αρχικά θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας αλλά δεν αποκλείεται στην πορεία -ανάλογα με αυτά που θα πει- να κληθεί να καταθέσει ακόμα και ως ύποπτη!

Την ίδια ώρα, σημαντικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ιριδας, προσέφερε η πολύωρη κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αστυνομικές πηγές σχολίασαν ότι ήταν άκρως διαφωτιστική η κατάθεση της έμπειρης ιατροδικαστού που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στο βρέφος και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος της προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα, παρά το γεγονός ότι το συμπεριληφθέν πόρισμα στην ιατροδικαστική έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου έκανε λόγο για «αγενεσία φλεβοκόμβου».

Στο μεταξύ η κυρία Τσιόλα ρωτήθηκε για το αν είχε αναφέρει στην μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ο θάνατος της Ιριδας επήλθε στις 9 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

Όπως είναι γνωστό,στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναφέρεται η ώρα θανάτου και για το λόγο αυτό είχε προκαλέσει απορίες η υποτιθέμενη στιχομυθία που είχε η ιατροδικαστής με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της άλλης κόρης της Τζωρτζίνας.

Έγκυρη πηγή από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αποκάλυψε ότι η κ. Τσιόλα διέψευσε πως συνομίλησε με την μητέρα γύρω από τον πιθανό χρόνο του θανάτου του βρέφους. Εξήγησε δε, τους λόγους που ήταν αδύνατος ο χρονικός προσδιορισμός. Άλλωστε πώς θα έλεγε κάτι στην μητέρα, που δεν εμπεριέχεται στην ιατροδικαστική της έκθεση;

Κατόπιν τούτου, οι έμπειροι ερευνητές της υπόθεσης κατέγραψαν ως πολύ σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο το γεγονός ότι, κατά το συμπέρασμά τους, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να παραπλανήσει, επικαλούμενη ψευδώς άλλη ώρα από εκείνη που έφυγε από τη ζωή το βρέφος, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο».

Η κατάθεση Τσιόλα περιστράφηκε για αρκετή ώρα και γύρω από τον τρόπο που μέσα στην κούνια του το μωρό έχασε την αναπνοή του και τη ζωή του. Στον «μηχανισμό του θανάτου» διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, με τις δύο μικρές κηλίδες αίματος.

Από το περιβάλλον της κυρίας Τσιόλα σχολιάσθηκε ότι «η ιατροδικαστής είναι ικανοποιημένη για την πληρότητα της κατάθεσής της και ήρεμη πια, διότι με πλήρως τεκμηριωμένα ευρήματα και ακαταμάχητα συμπεράσματα εισέφερε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια…».