πάτρα-240-γυναίκες-το-χρόνο-καταγγέλλου-439721
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2018 | 15:20

Πάτρα: 240 γυναίκες το χρόνο καταγγέλλουν ότι πέφτουν θύματα βίας

Ακρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των γυναικών που πέφτουν θύματα…

οποιασδήποτε μορφής βίας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την νομική σύμβουλο του ΚΕΘΙ Πάτρας, κ. Καζάνη, το Κέντρο δέχεται κάθε μήνα περίπου 20-25 γυναίκες, οι οποίες έχουν πέσει θύματα σωματικής, ψυχολογικής ή λεκτικής βίας και ζητούν την υποστήριξή του.

Τα περισσότερα θύματα δέχονται την κάθε μορφή βίας μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν φτάνουν ποτέ στην «πόρτα» του ΚΕΘΙ, καθώς φοβούνται ή ντρέπονται να καταγγείλουν όσα βιώνουν.

Ως προς το προφίλ των ανδρών που προκαλούν οποιαδήποτε μορφή βίας σε γυναίκες είναι μύθος ότι η πλειοψηφία αυτών είναι άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, άνδρες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, διπλώματα, υψηλή κοινωνική θέση και οικονομική επιφάνεια βρίσκονται ψηλά στις θέσεις αυτών που κακοποιούν γυναίκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα στοιχεία για το προφίλ των γυναικών που υπόκειται τη βία, καθώς πολλές από αυτές δεν προέρχονται από κοινωνικά στρώματα χαμηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, αλλά είναι γυναίκες με μόρφωση, δυναμικές και ανεξάρτητες οικονομικά.