πατουλίδου-για-γ-μπουτάρη-ήταν-ένας-ξ-1401888
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2024 | 04:00

Πατουλίδου για Γ. Μπουτάρη: «Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος – Δεν είχε ανασφάλειες και κόμπλεξ»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε στο «Στούντιο 4» για τον εμβληματικό Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 82 του έτη και την Τρίτη, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

«Είχε μία φυσική ευγένεια ο μπαρμπα-Γιάννης που δεν τη συναντάς στην πολιτική. Ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, ξέραμε και οι δυο τη Θεσσαλονίκη και δεν χρειάζεται μίζερες κριτικές η πόλη. Ήταν ένας σταρ για την πόλη μας», είπε αρχικά στο «Στούντιο 4».

«Ξεπέρασε πολλά του πάθη. Πριν από λίγες ημέρες μιλούσαμε, δεν ήξερα ότι είναι άρρωστος και μου είπε: “ε βρε Βούλα, δεν είμαι καλά”. Με το “δεν είμαι καλά” το δικό του, φαντάστηκα ότι κάτι θα στράβωσε και δεν έχει κέφια. Δεν φανταζόμουν ότι είχε έρθει η κατηφόρα, την οποία την είπε με εμφαντικό τρόπο αλλά εγώ δεν το κατάλαβα», περιέγραψε στη συνέχεια, η κυρία Πατουλίδου.

«Μπορεί να ζοριζόταν, μπορεί να αντιδρούσε αλλά αυτό που ήθελε να κάνει θα το έκανε. Ήταν ένα αγύριστο κεφάλι και στα καλά και στα κακά. Κάποια στιγμή είχαμε “χτυπηθεί” λίγο άγρια για μία δήλωση που είχε κάνει σε ένα ξένο κανάλι για τη γενοκτονία των Ποντίων. Εκεί βγάλαμε τα “νύχια” μας και “δαγκωθήκαμε”. Μετά ήταν παρών σε κάθε εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία», συνέχισε.

«Είπε κάτι που δεν ξέρω αν θα μπορούσε να συγχωρεθεί από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει γενοκτονία. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ανοίγει τους ορίζοντες της πόλης. Ήταν μία πολύ βαριά δήλωση», επισήμανε η Βούλα Πατουλίδου.