πατήσια-συνελήφθη-συνταξιούχος-εκπα-872887
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2022 | 19:20

Πατήσια: Συνελήφθη συνταξιούχος εκπαιδευτικός για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Συνελήφθη 62χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία αλλά και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνελήφθηo 62χρονος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Προηγήθηκε καταγγελία μία 22χρονης κοπέλα, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την οποία ανήλικο συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, – 203- ψηφιακοί δίσκοι «CD», –7- φορητοί σκληροί δίσκοι, –2– κάμερες, –5– κινητά τηλέφωνα, –3– φορητές μονάδες αποθήκευσης «usb» και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.