πατέρας-ζακ-κωστόπουλου-διπλά-δολοφ-952623
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.10.2021 | 15:28

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: «Διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί -Μακάρι να ήταν ληστής και να ζούσε»

Την οργή και το θυμό του εξέφρασε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, τρία χρόνια και έναν μήνα μετά το λιντσάρισμα του γιου του εν μέση οδώ στο κέντρο της Αθήνας.

«Το παιδί μου δεν πήγε για να κλέψει, το είπα και στον ανακριτή. Κάθε μέρα φέρνω τα λόγια αυτά στο μυαλό μου, ο Ζαχαρίας αποδείχτηκε ότι δεν είχε μπει για να κλέψει. Είπα στον ανακριτή ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να κατεβάσουν το ρόλο, να έρθει η αστυνομία, να τον συλλάβουν και να δικαστεί. Τι πιο απλό; Ο ανακριτής μου απάντησε ότι πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν εγιναν» είπε ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι δίπλα δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Αποκρύψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων» ανέφερε ο πατέρας του Ζακ.

«Είχαν κάτω το παιδί μου, με το κεφάλι του στα αίματα και τον κλώτσαγαν.Τους άφησαν να σκουπίζουν το πεζοδρόμιο, λίγο ακόμη και θα έβαζαν καινούργια τζαμαρια. Που ακούστηκε αυτό; Πριν λίγους μήνες, ένας σκότωσε ένα γατάκι κι είναι μέσα, ενώ αυτοί είναι έξω….» πρόσθεσε.

«Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα», είπε ακόμη ο Ευθύμιος Κωστόπουλος.

Πρ: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Όπως ανέφερε ο Ευθ. Κωστόπουλου, ο γιος του είχε δεχτεί επιθέσεις στον παρελθόν: «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό».

«Το παιδί μου ήταν ακτιβιστής. Έγραφε σε εφημερίδες, τα έβαζε με τους υπουργούς και τους παπάδες» είπε ο Ευθύμιος Κωστόπουλος, που δήλωσε ότι στο παρελθόν το παιδί του είχε δεχτεί επιθέσεις.

Ο πατέρας του 33χρονου ακτιβιστή πρόσθεσε επίσης πως έλεγε στο γιο του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο και εκείνος «Μου χαμογελούσε, δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…».

«Πάω στο μνήμα του, του λέω χάθηκε να ήσουν ληστής; Να σε πιάνανε, να δικαζόσουν σήμερα εδώ, να ήσουν όμως ζωντανός…» κατέληξε ο μάρτυρας.