πατέρας-6χρονης-πανικοβλήθηκα-και-έφ-1062480
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.08.2022 | 17:20

Πατέρας 6χρονης: «Πανικοβλήθηκα και έφυγα για να καλέσω βοήθεια, την λάτρευα»

«Πανικοβλήθηκα και έφυγα για να καλέσω βοήθεια», υποστήριξε στην απολογία του ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα στο Καλαμάκι Κορινθίας.

«Ο, τι έχει γίνει τα έχω πει όλα ένα προς ένα στον εισαγγελέα και είναι η αλήθεια. Δεν θα έκανα κακό στο παιδί, το λάτρευα. Το λάτρευα το παιδί μου, ήταν η δύναμή μου. Όταν ερχόταν το παιδί στο σπίτι έπαιρνα δύναμη», είπε ο 42χρονος. ενώ ξεκαθαρίζει πως για τη σύζυγό του δεν υπάρχουν «σκιές» αναφορικά με το τι συνέβη το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας.

«Με τη σύζυγό μου δεν έχουμε πρόβλημα, ούτε κατηγορίες έχουμε μεταξύ μας. Είμαστε μαζί σε αυτό που μας συνέβη. Εγώ το παιδί το είχα ένα μήνα συνέχεια. Ερχόμουν κάθε απόγευμα από τη δουλειά και το έπαιρνα», είπε ο 42χρονος.

«Σήμερα μου φεύγει το παιδί και πάει πέρα στη χώρα μου για να την κηδεύσω. Δεν είμαι σε κατάσταση να πω κάτι άλλο. Τα είπα όλα στην κατάθεσή μου», καταλήγει ο τπατέρας.

Ο 42χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος, όπως έγινε γνωστό, δεν θα παραστεί στην κηδεία του παιδιού, καθώς του έχει υποβληθεί, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, ενώ η κηδεία του παιδιού θα γίνει στην Αλβανία.

Σημειώνεται ότι «Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ, ο συνδικαλιστής ατυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, προσθέτοντας ότι έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές. «Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» παραδέχθηκε, αλλά εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ίσως υπάρξουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε τις εκτιμήσεις αυτές, επικαλούμενος πληροφορίες που θέλουν το παιδί να ήταν φαγωμένο και να φορούσε τα ρούχα του, όταν εντοπίστηκε κάτω από μία βάρκα, 9 με 10 μέτρα από την ακτή.