πασχάλης-τσαρούχας-παρέδωσε-18-νέες-κατ-880877
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.03.2021 | 18:00

Πασχάλης Τσαρούχας: Παρέδωσε 18 νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Πασχάλης Τσαρούχας: Παρέδωσε 18 νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Για δεύτερη φορά, σε διάστημα, μόλις πέντε ημερών, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να παραδώσει 18 νέες καταγγελίες για υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον κλάδο της υποκριτικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega,  ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραδώσει στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, περίπου 20 φακέλους με καταγγελίες για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας από ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες.

Τρεις από τις καταγγελίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αξιολογηθεί σε πρώτο στάδιο και φαίνεται να αφορούν αδικήματα συνδεόμενα με προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι δύο από αυτές, μάλιστα, έχουν γίνει εις βάρος πασίγνωστου ηθοποιού, αλλά και ενός 65χρονου γνωστού ηθοποιού με παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση.

Πάντως, σε αυτές τις υποθέσεις, δεν φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες να στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού.

Από τους 18 φακέλους, οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τρεις πολύ γνωστούς ηθοποιούς και αδικήματα παραγεγραμένα. Δύο περιπτώσεις σε πρώτη ανάνγωση φαίνεται πως δεν έχουν παραγραφεί και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν ένα πρόσωπο και έρχονται να προστεθούν στους προηγούμενους φακέλους που έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας, όπου κι εκεί βρίσκεται το όνομα αυτού του ηθοποιού.