«Παρενοχλουσε τον Σταϊκούρα ο Φουρθιώτης;»

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 12 Απριλίου 2021 - 09:00
  • Comments Off

«Παρενοχλουσε τον Σταϊκούρα ο Φουρθιώτης;»

Οπως διαβάζουμε σήμερα στο Documento σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβανης “…ο Μένιος Φουρθιώτης εισέβαλλε συστηματικά στα γραφεία υπουργών και είχε στο χέρι του γενικούς γραμματείς υπουργείων”.

20210411 210425

Όσον αφορά το κομμάτι που αναφέρει Χρήστο Σταϊκούρα, σημειώνει : “Ο μάνατζερ δεν είσεβαλε απειλητικά μόνο στο γραφείο του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση, παρενοχλούσε τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και άφηνε μηνύματα στο υπουργικό γραφείο που άλλοτε ήταν παρακλητικά και άλλοτε απειλητικά. Ο Φουρθιώτης φαίνεται πως εκτός από την είσπραξη μεγάλων ποσών μέσω της κομπίνας στο πρόγραμμα “Συν-Εργασία” του ΕΦΚΑ, επεκτάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και σε κόλπο με την επιστρεπτεα προκαταβολη.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες των οποίων είχε τον έλεγχο φέρονται να έκαναν συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος για προηγούμενα έτη ώστε να εμφανίζεται πτώση του τζίρου τους το 2021 λόγω της πανδημίας και να εξασφαλίζουν μεγάλη επιστρεπτεα προκαταβολή. Όταν τον Ιανουάριο υπήρξε εμπλοκή στην είσπραξη ο Φουρθιώτης άρχισε τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα στο υπουργικό γραφείο ζητώντας να ρυθμιστεί η υπόθεσή του “γιατί αδικήθηκε“. Τα μηνύματα δεν περιορίστηκαν στο υπουργικό γραφείο αλλά επεκτάθηκαν και σε υπηρεσιακούς παράγοντες δημιουργώντας μεγάλη πίεση στο υπουργείο. Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε εντολή στα στελέχη του γραφείου να μην απαντούν στον φουρθιώτη. Κατά την προσφιλή του τακτική ο μάνατζερ προθυμοποιήθηκε να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο του υπουργού στην εκπομπή του αλλά ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν ενεδωσε στο να εμφανιστεί στην εκπομπή πράγμα όμως που δεν συνέβη με συναδέλφους του” αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

20210411 210801

Πηγή lamianow.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!