παρέμβαση-της-επιθεώρησης-εργασίας-γ-75872
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.12.2016 | 18:46

Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για το εργατικό δυστύχημα στα Everest

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας παρεμβαίνει μετά την τραγωδία με μια νεκρή και πέντε τραυματίες στο κατάστημα Everest στην πλατεία στη Βικτώρια. Οι Επιθεωρητές Εργασίας διερευνούν την υπόθεση προκειμένου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την φονική έκρηξη στο κατάστημα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου, πιθανότατα προπανίου στο υπόγειο του καταστήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) έχει αναλάβει τις έρευνες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. «Το Σ.ΕΠ.Ε., ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας, θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, το υπουργείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την έκρηξη.

Τέλος, τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, παράλληλα, ότι θα εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.