παρέμβαση-από-τον-άρειο-πάγο-για-την-απ-772615
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2020 | 13:39

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την αποφυλάκιση του παιδεραστή

Αναταράξεις και στον Άρειο Πάγο προκάλεσε η είδηση της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης για υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος 36 παιδιών. Ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε άμεσα τη διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης, καθώς και το βούλευμα, βάσει του οποίου ο γυμναστής βρέθηκε εκτός φυλακής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να ασκηθούν ένδικα μέσα κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δηλαδή τον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ επί ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι, σε αυτό το στάδιο ο εισαγγελέας μπορεί μέσα σε έναν μήνα να ασκήσει έφεση (σ.σ.: η προθεσμία λήγει στις 22 Μαΐου), ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Δεμένα χέρια

Πάντως, σύμφωνα με νομικές πηγές, τα χέρια των λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι επί της ουσίας δεμένα, καθώς δεν αφήνει πολλά περιθώρια ο νέος -και ευμενέστερος σε ό,τι αφορά τις αποφυλακίσεις- Ποινικός Κώδικας.

Υπενθυμίζεται πως ο 63χρονος Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, αποφυλακίστηκε από τις Φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης, δηλαδή τα 2/5 της ανώτατης εκτιτέας ποινής, που είναι τα 25 έτη.