παραολυμπιονίκες-ζητούν-τη-διαγραφή-86164
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.10.2016 | 16:40

Παραολυμπιονίκες: Ζητούν τη διαγραφή των φωτογραφιών τους από την ιστοσελίδα της ΧΑ

Να διαγραφούν από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής οι φωτογραφίες τους, ζητούν ο Παύλος Μάμαλος και άλλοι πέντε παραολυμπιονίκες με ανακοίνωσή τους. Μεταξύ άλλων οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες δηλώνουν: «Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία». Σε σχέση με την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα αναφέρουν: «Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας:

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός»