παραιτείται-ο-σκηνοθέτης-του-σασμού-1017420
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2022 | 07:28

Παραιτείται ο σκηνοθέτης του «Σασμού» μετά από καταγγελία ηθοποιού για βιασμό (φωτο)

Ο Κώστας Κωστόπουλος, σκηνοθέτης του «Σασμού», παραιτείται έπειτα από καταγγελίες για βιασμό.

Ο γνωστός σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς, με ανάρτησή του στο facebook, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του στο «Σασμό», καταγγέλλοντας ως ψευδείς και συκοφαντικές τις κατηγορίες γυναίκας ηθοποιού για βιασμό προ δωδεκαετίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 3/5, η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό, δίχως ωστόσο να τον κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε».

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου:

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έλενα Αθανασοπούλου είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παρόλα αυτά δεν κατέθεσε εκεί κάποια έγγραφη καταγγελία, όπως έκαναν τους προηγούμενους μήνες άλλες συνάδελφοί της αλλά προτίμησε να πάει κατευθείαν στον εισαγγελέα.

Η ηθοποιός ισχυρίζεται πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον γνωστό σκηνοθέτη και ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας βραδινής τους εξόδου. Την είχε καλέσει για δείπνο και στη συνέχεια θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς φίλους.

Όπως κατήγγειλε, ο σκηνοθέτης φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η νεαρή κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία, την οδήγησε στο αυτοκίνητο, όπου φέρεται να την βίασε.

“Από τη στιγμή που φύγαμε, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του… Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μου πέρασε από το μυαλό ότι αν έβγαινα στον δρόμο μόνη μου σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να μου συνέβαινε κάτι ακόμη χειρότερο”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή της.