παραγγελία-μάστορα-πιάσε-ένα-τυλιχτ-202592
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.08.2021 | 08:51

Παραγγελία: «Μάστορα, πιάσε ένα τυλιχτό με ηρωίνη»

Πίτα με μπιφτέκι και μάλιστα… γεμιστό με 1,4 γραμμάρια ηρωίνης, πήγε να παραδώσει 32χρονος Ροδίτης σε 32χρονο Λετονό, κρατούμενο στα κρατητήρια της Ρόδου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι στις 20 του Σεπτέμβρη θα λογοδοτήσουν για αυτό, στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος Λετονός είχε μεταφερθεί στο νησί μας καθώς κατηγορούνταν μαζί με άλλα τρία άτομα ότι ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ecstasy!

Ο Λετονός καταδικάστηκε για την υπόθεση αυτή σε αρκετά χρόνια κάθειρξης και έτσι κρατούνταν στα κρατητήρια της Ρόδου. Στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017, ο 32χρονος Ροδίτης μετέβη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και ζήτησε να παραδώσει στον αλλοδαπό κρατούμενο μία σακούλα, ισχυριζόμενος ότι μετέφερε φαγητό που του είχαν παραγγείλει.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η σακούλα περιείχε μία πίτα με μπιφτέκι και μέσα σε αυτή μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 1,4 γραμμάρια ηρωίνης!

Η πίτα… κατασχέθηκε ενώ οι δύο 32χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 το μεσημέρι οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Βέρα Χατζημάρτη και Αριστείδη Τσάτσο προσήχθησαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Ροδίτης παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά που είχε η πίτα, τα οποία του ζήτησαν να την μεταφέρει στα κρατητήρια. Ο 32χρονος δήλωσε επίσης τοξικομανής.

Σε ό,τι αφορά τον αλλοδαπό από τη Λετονία είχε τονίσει πως ουδεμία σχέση ή γνώση έχει αναφορικά με την υπόθεση και έμαθε για τα ναρκωτικά μετά τον έλεγχο των αστυνομικών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι ο μεν Λετονός χωρίς όρους για αυτή την υπόθεση (αλλά κρατούνταν για αυτήν που είχε καταδικαστεί) και ο 32χρονος Ροδίτης με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.500 ευρώ.

Πηγή: www.rodiaki.gr