παραδόθηκε-ο-οδηγός-που-τραυμάτισε-θα-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2019 | 15:05

Παραδόθηκε ο οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα 15χρονο μαθητή στην Καλαμάτα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο οδηγός του μοιραίου οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 15χρονο μαθητή πριν από μία εβδομάδα στην Καλαμάτα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Πρόκειται για 25χρονο Ρομά ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και διέφευγε της σύλληψης.

Ο 25χρονος αποφάσισε να παραδοθεί και όπως παραδέχθηκε, δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.

Σε βάρος του 25χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε εμφανιστεί ενώπιον των αστυνομικών ένας 28χρονος Ρομά ο οποίος υποστήριζε ότι εκείνος προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα.

Ο 28χρονος κατά τη διαδικασία της κατάθεσης υπέπεσε σε κενά γύρω από τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος και υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε τον 25χρονο αδερφό του επειδή δεν είχε δίπλωμα.

Ο 28χρονος μάλιστα είχε οδηγηθεί στο Αυτώφορο με την κατηγορία της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο ΙΧ, κινούνταν με κατεύθυνση προς την Καλαμάτα και για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο, ανετράπη και στην τρελή, εκτός ελέγχου πορεία του, τραυμάτισε σοβαρά το νεαρό μαθητή, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο και επέστρεφε στο σπίτι του.

Οδηγός και συνοδηγός αμέσως μετά το συμβάν εγκατέλειψαν το όχημα.