παπαγγελόπουλος-με-στοχοποίησαν-επ-1130005
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.01.2023 | 22:07

Παπαγγελόπουλος: «Με στοχοποίησαν επειδή συγκρούστηκα με τη διαπλοκή»

Αρνούμενος τις κατηγορίες  της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, άρχισε την απολογία του, στο Ειδικό Δικαστήριο,στο οποίο δικάζεται με την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, δηλώνοντας θύμα συμφερόντων και υποστηρίζοντας πως δέχθηκε έναν «ανελέητο πόλεμο».

Ο κατηγορούμενος για την κακουργηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας που αντιμετωπίζει υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση . «Δεν έχω καμία σχέση και καμία ευθύνη για το εάν πήγε αργά η αναφορά κατά του κ.Κουρουμπλή στη Βουλή. Η κυρία Ράικου πολύ σωστά την ενέταξε στη δικογραφία της Novartis. Θα μου πείτε ότι υποκίνησα και την κα Ράικου; Η κυρία Τουλουπάκη ενήργησε σύννομα και την απέστειλε εντός πέντε ημερών στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την άλλη κατηγορία, της παράβασης καθήκοντος, έχω να πω ότι κατηγορούμαι από τρεις εισαγγελείς. Ψεύδονται ολοκληρωτικά. Αποδείχθηκε όμως και ότι οι ίδιοι έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Έντρομοι σπίλωσαν και άλλους εισαγγελείς, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους, τον συκοφάντησαν» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας πως από την αποδεικτική διαδικασία απεδείχθη η ηθική ένδεια των τριών μαρτύρων σε βάρος του.

«Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι»

Ο λόγος της στοχοποίησης του σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν το γεγονός ότι ήθελε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή. O πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε εισαγγελέας, είπε ενώπιον των δικαστών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ουδέποτε δέχθηκε παρεμβάσεις και δεν έκανε παρεμβάσεις σε κανέναν. Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως δε φοβάται τους πολιτικούς του διώκτες.  «Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι.Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή» τόνισε ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως καταστράφηκε η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του. «Οι πολιτικοί διώκτες μου προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα της Novartis και τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, σχετικά με τη λίστες Λαγκάρτν κ.α.ως  σκευωρίες δικές μου, παρότι είναι διεθνή σκάνδαλα. Κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Απέτυχαν, γιατί παρέμεινα όρθιος και θα παραμείνω» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην πορεία του στο εισαγγελικό σώμα, φορτισμένος. «Για έναν εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη δικαιοσύνη και την πατρίδα μου η δοκιμασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε στην απολογία τους λόγους για τους οποίους ενεπλάκη με τη πολιτική. «Όταν αποχώρησα από την πολιτική δεν θέλησα να γυρίσω στα έδρανα της Δικαιοσύνης. Επέλεξα την αγρανάπαυση… Αυτά τα χρόνια δεν πήγαν χαμένα. Έκανα ενδοσκόπηση. Φρόντισα τα ζώα και διάβασα …Εντελώς συμπτωματικά έτυχε και γνωρίστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος ήθελε να δει πως είναι ένας μεσόκοπος εισαγγελέας και εγώ πως ήταν ένα νέος, με ορμή από την Αριστερά. Η γνωριμία μου με Τσιπρα, Καραμανλή, Παυλόπουλο και Κων. Μητσοτάκη… Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα. Έχω γράψει την ιστορία μου σε άλλο επαγγελματικό χώρο» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλά, αναφέρθηκε και στην καταγγελία του πρώην οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου για τον γιο του πως εργαζόταν στην τράπεζα Πειραιώς, ισχυριζόμενος ότι ο γιος του είχε  είχε συνεργασία με θυγατρική εταιρείας της εν λόγω Τράπεζας για ένα περίπου έτος και αφού είχε φύγει ο κ. Σάλλας. Και διευκρίνισε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε να εργάζεται στη νομική υπηρεσίας  μίας θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς και έφυγε σε λιγότερο από ένα έτος, καθώς δεν ήταν καλές οι συνθήκες εργασίας. Η απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται αύριο.