πάντειος-αντιεκλογική-παρέμβαση-α-614153
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.04.2019 | 14:47

Πάντειος: «Αντιεκλογική παρέμβαση» αντιεξουσιαστών – Διακοπή της ψηφοφορίας

Σε «αντιεκλογική παρέμβαση» κατά την ψηφοφορία στις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προχώρησε ομάδα 30-40 ατόμων-αντιεξουσιαστών, που πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα μέσω και μικροφώνου.

Αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της διαδικασίας.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα, οι αντιεξουσιαστές εξηγούν τα κίνητρα της εν λόγω ενέργειάς τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ περιγράφει το συμβάν και σημειώνει πως «για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν τον νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι «μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».