πανσέληνος-αυγούστου-ελεύθερη-είσοδ-0
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.08.2021 | 13:13

Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 120 αρχαιολογικούς χώρους

Tην Κυριακή 22 Αυγούστου 121 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό που θα θελήσει να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι μετά μουσικής, χορού, προβολών και θεατρικών παραστάσεων.

Αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας το άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, χώρων ιστορικού ενδιαφέροντος και μουσείων το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, χωρίς εισιτήριο για το κοινό.

Συνήθως μάλιστα, οι σχετικές εκδηλώσεις εκτείνονται μερικές ημέρες πριν και μετά από την Πανσέληνο ώστε όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας και επισκέπτες της χώρας να απολαύσουν την μαγεία αυτών των χώρων αργά το βράδυ, χωρίς τη βασανιστική ζέστη.

Η φετινή χρονιά δεν θα αποτελέσει εξαίρεση αν και, λόγω των μέτρων προστασίας από τον Covid 19, καλό θα είναι οι επισκέπτες να επικοινωνούν με τις κατά τόπους αρχές και τα μουσεία για να πληροφορηθούν με ακρίβεια τι θα ισχύσει.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που θα παραμείνουν ανοιχτά εκτός ωραρίου την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 θα είναι 121. 53 από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις από έως 25 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.