παλινωδίες-ανέβαλαν-τη-δίκη-του-δυστυ-5534
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2017 | 03:46

Παλινωδίες ανέβαλαν τη δίκη του δυστυχήματος στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Στις 26 Μαρτίου 2018 θα επαναληφθεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος τον Απρίλιο του 2014 σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, όταν παιχνίδι έγινε παγίδα θανάτου για ένα αγοράκι, ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του.

Η δίκη δεν μπορούσε, αρχικώς, να ξεκινήσει, εξαιτίας της απουσίας διερμηνέως για τους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπηκόων Μπαγκλαντές που ήταν χειριστές των παιχνιδιών.

Αφού εξαντλήθηκε ο κατάλογος των διερμηνέων, χωρίς αποτέλεσμα, ο συνήγορός τους μετέβη -για να συνεχίσει την έρευνα- από το δικαστήριο στην οδό Δέγλερη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Υπήρξε, όμως, και δεύτερο πρόβλημα: ο ιταλός διαχειριστής του εξοπλισμού στο λούνα παρκ, δήλωσε ότι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα.

Αλλά, στο μεσοδιάστημα, ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές είχε φύγει…

Η εισαγγελέας της έδρας εκτίμησε ότι θα πρέπει να αναβληθεί η δίκη στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων, για να κληθούν διερμηνείς και για τις δύο γλώσσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται συνολικά πέντε άτομα, οι οποίοι κατά περίσταση αντιμετώπιζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν αμέριμνα τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο δάπεδο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο υπ’ αριθμ. 4784/2015 βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου, που ευλόγως χαρακτηρίστηκε το λούνα-παρκ του τρόμου.