παλαιστίνιος-γιατρός-για-τα-τέμπη-έζ-1144511
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.03.2023 | 15:17

Παλαιστίνιος γιατρός για τα Τέμπη: «Έζησα δεύτερη Γάζα, ήταν εικόνες βγαλμένες από πόλεμο»

Με ανατριχιαστικό τρόπο περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε στο Νοσοκομείο Λάρισας μετά την μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, ο Παλαιστίνιος γιατρός Χουσάμ Ναΐμ που ήταν εφημερία και κλήθηκε να βοηθήσει τους τραυματίες.

Ο Παλαιστίνιος, Χουσάμ Ναΐμ, ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, περιέγραψε τις στιγμές που έζησε στο νοσοκομείο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε ότι οι εικόνες του θύμισαν την Γάζα και ήταν βγαλμένες από πόλεμο.

«Όταν ήρθαν τα πρώτα ασθενοφόρα με τους τραυματίες από τα Τέμπη κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Οι εικόνες που είδα μου θύμιζαν ότι είμαι στη Γάζα, γιατί είναι σκηνές βγαλμένες από πόλεμο, από όταν ήμουν στη Γάζα. Και είπα στον Διευθυντή μου: “Νιώθω ότι είμαι στη Γάζα”», τόνισε ο Παλαιστίνιος γιατρός,

Όπως εξήγησε ο Παλαιστίνιος οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκείνες με τα ασθενοφόρα που έφερναν συνέχεια νεκρούς στο νοσοκομείο της Λάρισας από τα Τέμπη. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών».

Όπως λέει ο γιατρός, «αρχικά κανείς δεν γνώριζε ότι είχε γίνει σύγκρουση τρένων, αλλά όλοι έδρασαν με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό φτιάχνοντας μικρές ομάδες για να αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή».

«Τα παιδιά με ρωτούσαν για συγγενείς και φίλους, άλλα παιδιά ήταν σε σοκ, ήταν πολύ βαρύ το κλίμα», κατέληξε ο Παλαιστίνιος γιατρός.